GRADNJA BREZ STRESA

Z odločitvijo za hiše Kager vstopate v svet gradnje brez stresa in neprespanih noči. Ko bodo vse vaše ideje »varno« vrisane v načrte, lahko le še uživate. Hišo, o kateri ste sanjali, bodo strokovnjaki podjetja Kager Hiša v lastni režiji izdelali, pripeljali in postavili na dogovorjeno lokacijo na točno določen datum.

Celoten postopek načrtovanja, izdelave in montaže hiše poteka s tem namenom v popolni izvedbi podjetja Kager Hiša, kar skrajšuje čas gradnje in odpravlja možnost procesnih in komunikacijskih napak, ki spremljajo gradnjo z več različnimi izvajalci. Kakovost in vrednost hiše sta posledično višja in dolgoročno zanesljivejša.


Predstavljamo vam zgodbo gospoda Andrea Erbette, inženirja v letalski industriji, ki od meseca maja s svojo družino živi v Kagerjevi hiši v kraju Boca, v pokrajini Novara, v Italiji. Idejno zasnovo za to individualno hišo je zasnoval italijanski arhitekt Andrea RAVAGLI.

Bili smo že v zaključni fazi pogajanj z gradbenikom, ko se je izkazalo, da je nezanesljiv partner; zadnji trenutek sem se odločil, da z njim ne bom sodeloval in ponovno začel iz nič. Ampak smo imeli ob tem težavo s časovno razporeditvijo in hitrostjo izvedbe, saj smo se pred tem natančno pripravili za prihodnjo selitev s strogim časovnim okvirom.Ne samo, da nas je podjetje Kager rešilo vseh predhodnih težav, ampak se je celo izkazalo, da so hitrejši kot kateri koli drugi možni izvajalec, predvsem pa natančni na milimeter. Gradnja se je začela novembra 2013, maja 2014 pa se nam je že uspelo vseliti v novo hišo.

Pri gradnji novega doma se investitorji soočamo z izjemno zahtevno naložbo, zato so občutki varnosti in kontrola stroškov  odločilni elementi, s katerimi smo bili izjemno zadovoljni. Kot tudi priložnost, da smo sami sodelovali pri projektu. To sodelovanje ti resnično daje neverjetno estetsko in ustvarjalno svobodo.

Andrea Erbetta, Novara


 • Individualna hisa KAGER – Italija
 • Hise arhitektov – Italija
 • Hise arhitektov – Italija

Več kot deset let je že minilo odkar živimo v naši hiši in lahko rečem, da je udobje bivanja celo preseglo naša pričakovanja. Ko smo razvijali projekt za našo hišo, smo bili eni zmed prvih interesentov v Sloveniji, ki smo poznali sodobno leseno gradnjo iz tujine. Vedeli smo, da se o naših željah lahko pogovarjamo z gospodom Kagerjem, ki je našim željam znal prisluhniti in jih še nadalje razvijati.
Želeli smo si sodobno leseno hišo s številnimi steklenimi površinami in drzno barvno kombinacijo. Skeletna konsktrukcija je v črnih tonih, medtem ko so vmesna polnila v belem, s čimer smo dosegli želeno eleganco in stilsko dovršenost.  

Za hišo KAGER se nisem odločil le zaradi estetskih razlogov in želje po odprti leseni hiši, ampak tudi zaradi energetske učinkovitosti. V zimskih mesecih sonce ogreva hišo skozi steklene površine in nam omogoča prihranek energije, v letnih časih pa sonce ne prodira direktno v notranjost, saj previs strehe to onemogoča.

Med prednosti Kager Hiše bi nedvomno uvrstil strokovnost, tehnično zanesljivost, kratek čas izvedbe ter usklajevanje z naročnikovimi željami. Zelo sem zadovoljen s svojo hišo in jo z veseljem priporočam prijateljem.

Valter Černe, Maribor


 • Leseno steklena hisa – Maribor, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Maribor, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Maribor, Slovenija

Ideja za hišo se nam je porajala po potepanju po skandinavskih deželah. Že takrat smo les občudovali kot naravni element z energetsko učinkovitostjo. Želja naše družine je bila ustvariti dom, kjer bomo uživali v naravi v vseh letnih časih in  kjer bomo dejansko občutili udobje, a v sožitju z naravo. Po vseh tehtnih premislekih smo se odločili za KAGER hišo. In že takoj na začetku se je vzpostavil konstruktivni dialog z individualnim pristopom in upoštevanjem vseh naših želja,ki nas je tako pripeljal do končne podobe  hiše.
 
Marsikdo nas povpraša zakaj lesena? Naša družina je imela željo po enem izmed materialov, kateri je najbolj zdrav, prijazen gradbeni element. In skozi gradnjo se je izkazalo, da je lesena gradnja čista, predvsem pa hitra in zdrava za bivalno okolje.

Tako smo si s tesnim sodelovanjem s Kager Hišo postavili dom, kjer smo si ustvarili brezčasno domačnost, s prijetno mikroklimo v energetsko varčni hiši. Bivanje v naši hiši je resnično prijetno, svetlo, odprto.

In  kot pravijo v Kager Hiši: “Doma ste v naravi in narava je doma v vašem domu.”  Iskrena hvala vsej ekipi.

družina z Gorenjske


 • Leseno steklena hisa – Gorenjska, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Gorenjska, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Gorenjska, Slovenija

Neverjetno hitrost gradnje je spremljalo začetno začudenje in navdušenje, ki se je kasneje nadaljevalo s kakovostno izvedbo in dovršenim izgledom. Seveda velja omeniti ambient in počutje v hiši, ki ostaja izvrstno v ekstremnih vremenskih pogojih, kot so mrzla zimska ali vroča poletna obdobja. Glede na to, da nimamo dimnika, nas še danes sprašujejo, ali nas kaj zebe. Po tej plati lahko potrdiva, da gre za atraktivno in aktualno hišo, saj nas potencialni kupci pogosto sprašujejo o bivalnih in drugih izkušnjah.

Peter in Klaudija Skubic


 • Leseno steklena hisa – Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Slovenija

V našem alpskem okolju Logarske doline se še ni zgodilo, da bi investitor začel z rušenjem in obnovo velike tradicionalne hiše, ki meri v dolžino 20 in širino 12 metrov, meseca novembra oziroma tik pred zimo. Zaradi dejstva, da smo osnovno konstrukcijo hiše zgradili v nekaj dneh in objekt vključili v turistično ponudbo že v poletni turistični sezoni naslednjega leta, so številni prebivalci naših krajev spremenili pogled na montažno gradnjo in tovrstno obnovo objektov.

August Lenar


Bivanje v lesenem objektu je prijetno in toplo. Že takoj ob vselitvi se je zdelo, kot da živimo v hiši že dalj časa, vse je tako domače in prijetno. Tudi vsak obiskovalec naše hiše to potrdi. Pa ne gre zgolj za izvrstno bivalno udobje, gre tudi za odnos, kjer nisva imela ob gradnji nobenih težav in časovnih zaostankov, o čemer nama pogosto tožijo prijatelji ali znanci, ki se podajo v gradbene izzive. Vsi dogovori so bili realizirani! Če bi danes ponovno izbrala, bi se ponovno odločila za Kager Hišo.

Lara Savnik in Tadej Pojbič


 • KAGER-HISA_Pojbic_02
 • KAGER-HISA_Pojbic_01
 • Leseno steklena hisa – Slovenija

Če se v lastni hiši počutiš v vsakem trenutku prijetno, ti hiša daje občutek varnosti in toplote in če ta občutek občutijo še vsi tisti, ki te obiščejo, si ne glede na vložen čas in sredstva, zmagovalec. Ob tem lahko v vsakem trenutku sebi in drugim rečeš: To ni hiša, to je moj dom. In natančno to drži za hišo Kager, v kateri uživamo že dobrih pet let” .

Suzana in Janez Horvat


 • Leseno steklena hisa – Malecnik, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Malecnik, Slovenija
 • Leseno steklena hisa – Malecnik, Slovenija

“Pri načrtovanju, postavitvi in finalizaciji Kager hiše ne gre le za posel. To je dejstvo! V ospredju je partnerski odnos, kjer vedno prevladuje občutek, da ne gre le za hišo, ampak za hišo v kateri bo nekdo živel, užival, se lepo počutil in jo vzdrževal in grel na stroškovno ugoden način. Tehnična zasnova hiše meji zato na popolnost, vsi poslovni dogovori pa spominjajo na sveto zavezo brez negativnih presenečenj in stresov, ki sva jih doživljala med klasično gradnjo garažnega dela hiše.”

Bruno Kozmin in Manuela Kuzmin Delgiusto


 • Kager Hisa_Primorska_11_resize
 • Kager Hisa_Primorska_03
 • Kager Hisa_Primorska_02

Zaupajte nam vaše želje!