Stik z naravo

Skozi velike steklene površine uzremo prve sončne žarke, ki prebujajo nov dan. Iz zavetja dnevne sobe opazujemo poslednje žarke mrzlega jesenskega večera. S knjigo v roki, zazrti v daljavo, prisluškujemo kapljam dežja ...

VITA NOVA je neločljivo povezana z naravo. Neločljivo, saj je njena osnovna in hkrati primarna gradbena konstrukcija narejena iz lesa. Les, ki je vgrajen v VITA NOVO je najvišje kvalitete. Les imamo radi, ga spoštujemo in cenimo in zato ga tudi radi pokažemo. Pogled na les vas bo popeljal v gozd. Dotik in vonj lesa bosta v vas zbujala občutek domačnosti, veselja ter s tem posledično občutek sreče.

Skozi tisočletja sobivanja je v vseh nas zakoreninjena ljubezen do narave in lesa. Stik z naravo nam ne dajejo le naravni materiali, ki nas obdajajo. Stik z naravo nam ob vsakem trenutku dneva omogočajo velike transparentne površine. Omogočajo nam, da okolico doživljamo ob vsaki uri dneva, ob vsakem letnem času in ob vsakem vremenu. Skozi velike steklene površine uzremo prve sončne žarke, ki prebujajo nov dan. Iz zavetja dnevne sobe opazujemo poslednje žarke mrzlega jesenskega večera. S knjigo v roki,  zazrti v daljavo,  prisluškujemo kapljam dežja, ki napovedujejo nevihto v daljavi. Ob plamenih ognja iz kamina, opazujemo prihod zimskih dni, ki so jih napovedale prve snežinke.

Čiste in prefinjene linije prvovrstnih arhitekturnih prijemov se nadaljujejo z združitvijo hiše z zunanjim okoljem. Vezni člen do zelenih površin predstavljajo trdno grajene lesene in pred vremenskimi vplivi izvrstno zaščitene pergole ter razgibani balkoni s klasičnimi ali lesenimi pohodnimi površinami ter individualno izbranimi ograjami iz nerjavečih ali prašno prebarvanih kovinskih elementov.

Življenje v VITA NOVI ne pomeni le nadstandardnega bivalnega ugodja, ki nam ga omogoča vrhunska zasnova in izvedba. Živeti v VITA NOVI pomeni doživeti tudi naše okolje. Pomeni nam stik z naravo v vsakem trenutku bivanja!

Zaupajte nam vaše želje!