Odprtost

Lahkotnost bivanja, svoboda

Lahkotnost bivanja, svoboda

Središčni prostor predstavlja tako komunikacijo med stanovalci kot tudi med prostori v objektu. Centralni prostor povezuje ostale dele hiše tako v horizontalni kot vertikalni smeri. V horizontalni smeri jih povezuje z združevanjem prostorov v skupno skladno celoto, v vertikalni smeri pa jih združuje s stopniščem ali še raje z galerijo.

Način življenja briše meje med namenskimi prostori kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba, igralnica,… Z združevanjem nastane en velik volumen, v katerem lahko dihamo s polnimi pljuči. Velik volumen v nas zbuja prijeten in kakovosten občutek bivanja. S povezovanjem prostorov dobi svetloba prosto pot. Prostori dobijo kvalitetno svetlobo skozi ves dan.

Odprt prostor v nas vzbuja občutek svobode. Ponuja nam svobodo, ki si jo želimo v vsakodnevnem življenju. Ponuja nam pot in način življenja, ki si ga želimo živeti.

Snovanje odprtega prostora kot prostor bivanja je vsekakor zahtevno delo. Prostor še vedno mora biti funkcionalen in estetsko usklajen. To je osnova naloga vsakega bivalnega prostora. Snovanje harmoničnega in uravnoteženega odprtega prostora je velik izziv za arhitekta.

Uporabnost odprtega prostora je tudi v njegovi prilagodljivosti. Lahko se prelevi v velik prostor druženja s prijatelji, lahko postane igralnica za otroke, v toplih dneh je podaljšan del zunanje terase,…

Bivanje v svetlem in zračnem prostoru brez ovir in omejitev je prijetno in svobodno. Daje nam občutek miru in svobode, ki ga ob hitrem tempu življenja pogrešamo.

Zaupajte nam vaše želje!