January 21, 2015 Andrej Pulko

Udobje nad pričakovanji

Predstavljamo vam zgodbo Marka Laurinija, inženirja in podjetnika ter lastnika hiše KAGER v termah Salsomaggiore, v pokrajini Parma, v Italiji.

»Za Kager Hišo sem se odločil po obisku več proizvajalcev. Bili so naj primernejši za izvedbo mojega doma po idejah, ki sem si jih pred tem predstavljal. Prepričale so me njihove tehnične rešitve, visoko strokovno znanje in tehnične zmogljivosti.

LAURINI Marco

Kagerjeva hiša je moja tretja, prvi dve sem klasično zgradil. Vedel sem, kaj hočem. Kagerjevi inženirji pa so pravilno razlagali moje želje in projekt, ki sem ga prej zasnoval. Vsekakor pa mislim, da je največja plus točka prihranek energije. V prejšnji hiši sem v zadnjih dveh mesecih porabil 1200 € za ogrevanje, medtem ko sedaj porabim 600 € vse leto. Resnično, izjemni prihranki pri energiji! Poleg tega je zelo pomemben kratek čas gradnje. Začeli smo v mesecu februarju, v oktobru pa smo se že vselili v naš novi dom.

Med konstrukcijskimi posebnostmi bi poudaril dejstvo, da je moja hiša zgrajena iz nosilne skeletne konstrukcije, ki vam omogoča, da gradite notranjost na kateri koli točki v prostoru. To vam omogoča veliko svobode pri oblikovanju in uresničitvi vaših idej ali idej vašega arhitekta.

Po treh letih bivanja v hiši, lahko rečem, da je le-to večje od pričakovanega. Na primer, na jugu je veliko steklenih površin in predstavljajo nasprotje tega, kar bi si lahko kdo mislil, tako poleti kot pozimi. V zimskih mesecih sonce ogreva hišo skozi steklene površine in nam omogoča prihranek energije, v letnih časih pa sonce ne prodira direktno v notranjost, saj previs strehe to onemogoča. Poleti je tako v hiši 7 do 8 stopinj manj kot je zunanja temperatura in ne potrebujemo klimatske naprave.

Za hišo KAGER se nisem odločil le zaradi estetskih ali čustvenih razlogov, ampak predvsem zaradi racionalne primerjave med stroški in koristi; jaz sem inženir strojništva, moje delo je projektno delo. Med različnimi potovanji po svetu pa sem pridobil razne nasvete, ideje in predloge, ki sem jih nato vključil pri oblikovanju svoje hiše.

Skratka, med prednosti Kager Hiše bi nedvomno uvrstil strokovnost, tehnično zanesljivost, kratek čas izvedbe ter usklajevanje z naročnikovimi željami. Zelo sem zadovoljen s svojo hišo in jo z veseljem priporočam vsem prijateljem.«


,

Zaupajte nam vaše želje!