Stik z naravo v vsakem trenutku bivanja

Slovenija je resnično lepa dežela. Le petnajst minut iz središča prestolnice vam omogoča bivanje v mirni in zeleni okolici, kjer ni ne duha ne sluha o mestnem vrvežu. Ta bivanjski privilegij uživata tudi zadovoljna lastnika nove KAGER hiše, ki sta si želela ustvariti dom v hiši, ki bo temeljila na svetlih prostorih, premišljenih gradbenih detajlih in se zlila z okolico, da le-ta postane njen nevidni del. Svetloba in odprtost ju sedaj spremljata na vsakem koraku, doma sta v naravi in narava je doma v njunem domu.

Steklene hiše predstavljajo velik energetski potencial, vendar je treba ob tem upoštevati določene zakonitosti. Prosojen ovoj omogoča dotok brezplačne sončne energije, večja izolativnost in prepustnost sončnega sevanja pa bo temu dejavniku še povečala pomen. Problem bi lahko predstavljalo le segrevanje zaradi sočne svetlobe in pregrevanje hiše, vendar lahko to težavo odpravimo z doslednim senčenjem z zunanjimi senčili. V kolikor ogrevamo hišo s toplotno črpalko zrak-voda, je treba upoštevati padec grelnega števila zaradi padca zunanje temperature. Padec grelnega števila toplotne črpalke in s tem porast potrebe po primarni energiji lahko nadomestimo z zamenjavo tipa toplotne črpalke (zemlja-voda ali voda-voda), s čimer zmanjšamo primanjkljaj v energijsko najbolj potratnih mesecih.

Pri razvoju steklenih hiš smo pozorni, da ne iščemo le odličnih rezultatov energijskih kazalnikov, ampak da imamo pred očmi zlasti naročnika, ki si gradi svoj dom. Trajnostni princip, ki ga pri načrtovanju in izvajanju hiš v celovito povzemamo, je pri tem eden najbolj pomembnih dejavnikov. Hišo je namreč potrebno preučiti v celotnem življenjskem ciklu, upoštevati življenjsko dobo vgrajenih komponent, potrebe stanovalcev v različnih življenjskih obdobjih, stroške bivanja in seveda psihološko funkcijo objekta.

, ,

Zaupajte nam vaše želje!