VITA NOVA v stiku z naravo

Stik z naravo v vsakem trenutku bivanja,

Slovenija je resnično lepa dežela. Le petnajst minut iz središča prestolnice vam omogoča bivanje v mirni in zeleni okolici, kjer ni ne duha ne sluha o mestnem vrvežu. Ta bivanjski privilegij uživata tudi zadovoljna lastnika nove Kagerjeve hiše, ki sta si želela ustvariti dom v hiši, ki bo temeljila na svetlih prostorih, premišljenih gradbenih detajlih in se zlila z okolico, da le-ta postane njen nevidni del. Svetloba in odprtost ju sedaj spremljata na vsakem koraku, doma sta v naravi in narava je doma v njunem domu.

Odločila sta se za izvedbo Vita Nova Edition, ki pooseblja eleganco in predstavlja presežke v sistemu leseno-steklene gradnje. Zaradi zasteklitve celotnega pročelja in fasad, je ustvarjena za predmestje, kjer lahko na dovolj velikem zemljišču zaživi v polni lepoti.  Umirjene nevtralne in pokrivne barve poudarjajo njeno eleganco, transparente steklene površine pa jo spajajo z okolico. Hišo iz osnovne leseno – steklene konstrukcije in difuzijsko odprtih materialov dopolnjuje vgradnja lesenega stavbnega pohištva iz lepljenega smrekovega lesa s troslojno zasteklitvijo, kar hišo s svojim videzom in energetsko varčnostjo še obogati. Na večje udobje in toplotno stabilnost vplivajo tudi vgrajene zunanje žaluzije, ki omogočajo delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklona lamel pa lahko uravnavajo količino vpada svetlobe. Zaradi možnosti pregrevanja hiše skozi strešno konstrukcijo v vročih poletnih mesecih, smo vanjo vgradili izolacijske materiale iz lesnih vlaken, ki nudijo največjo možno zaščito pred pregrevanjem hiše.
"Svetloba in odprtost ju sedaj spremljata na vsakem koraku, doma sta v naravi in narava je doma v njunem domu."

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

OSTALI REFERENČNI PROJEKTI DRUŽINE VITA NOVA EDITION

OSTALI REFERENČNI PROJEKTI DRUŽINE VITA NOVA CLASSIC

Zaupajte nam vaše želje!