February 23, 2015 Andrej Pulko

V mesecu februarju smo odprli še eno gradbišče in pričeli z montažo VITA NOVE v Horjulu, ki se razprostira na velikem zemljišču in novim lastnikom ponuja poglede na lepo in mirno okolico.

Kager Hisa_montaza_Horjul_13.jpg

Za družino v Horjulu ustvarjamo nov dom, ki bo imel kar 180 m2 bivalnega prostora. Glavnino pritličja bo zavzel odprt in svetel dnevni prostor z jedilnico in kuhinjo, ob njem pa se nahajajo še delovni kabinet, prostor za ogrevanje ter shramba pri kuhinji in pod stopniščem. V mansardi so prijetne tri otroške sobe ter spalnica za starše, ki je preko garderobe povezana s kopalnico. Prelepe poglede na okolico ponuja tudi balkon, ki se skriva pod širokim napuščem in ponuja lep prostor za počitek in razgled.

Iz energetskega vidika in vidika udobja lahko rečemo, da smo skeletno-stekleno hišo nadgradili z vgradnjo izolacijskih materialov iz lesnih vlaken v strešno konstrukcijo, s čimer smo za nekajkrat povečali toplotno stabilnost objekta. Visoko energetsko varčnost in udobje zagotavlja še vgradnja stavbnega pohištva s troslojno zasteklitvijo, ki je od zunaj v celoti zaščiteno z ALU maskami. Senčenje je zagotovljeno z zunanjimi žaluzijami, s katerimi ščitimo prostore pred osončenjem in pregrevanjem, z reguliranjem kota lamel pa omogočamo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti.


Objekt:

Stanovanjska hiša


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o.


Lokacija:

Horjul, Slovenija


Pričetek gradnje:

februar 2015


,

Zaupajte nam vaše želje!