October 19, 2016 Andrej Pulko

V mesecu oktobru smo odprli novo gradbišče v Cerknici, kjer gradimo individualno leseno stekleno hišo, katere arhitektura izvira iz Kagerjeve družine hiš VITA NOVA Classic. Zunanjost je prefinjena, izčiščena in v skladu s skeletnim načinom gradnje. Lesena skeletna konstrukcija je odeta v bele barve, s čimer smo dosegli preprostost v kombinaciji z eleganco.

Naročnik je za svojo družino želel hišo, ki je povezana z naravo. Stik z okolico pa omogočajo velike steklene površine, ki prav tako zagotavljajo še visoko energetsko varčnost. Obračajo se namreč proti jugo-zahodu in se hkrati z zaprtostjo ščitijo pred severom. Troslojna zasteklitev s pravilno usmeritvijo in visoka izolativnost stekla omogočajo, da njihova hiša celo presega zahteve nizko energijske hiše. Da v letnem času ne bi prišlo do pregrevanja, so velike steklene površine senčene z zunanjimi žaluzijami, ki omogočajo še pravo mero intimnosti.

Za družino v okolici Cerknice ustvarjamo nov dom, ki ima 200 m2 bivalnega prostora. Središče  pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo in nekoliko umaknjeno sobo za goste s kopalnico. V mansardi se nahajajo spalnica s povezano garderobo in kopalnico ter tri prostorne otroške sobe z balkonoma in s svojo kopalnico.

Odprt prostor z neomejeni pogledi v okolico je vsekakor eden izmed poglavitnih dejavnikov, zakaj se je naročnik odločil za VITA NOVO.  Bivanje v svetlem in zračnem prostoru brez ovir in omejitev je prijetno in svobodno. Daje namreč občutek miru in svobode, ki ga ob hitrem tempu življenja pogrešamo. Uporabnost odprtega prostora pa je tudi v njegovi prilagodljivosti. Lahko se prelevi v velik prostor druženja s prijatelji, lahko postane igralnica za otroke, v toplih dneh je podaljšan del zunanje terase.


Objekt: Individualna stanovanjska hiša
Arhitekt: KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA Classic
Lokacija: Cerknica, Slovenija
Pričetek gradnje:
oktober 2016
,

Zaupajte nam vaše želje!