December 23, 2015 Andrej Pulko

V mesecu decembru smo odprli novo gradbišče v Grosupljem, kjer gradimo individualno leseno stekleno hišo, katere arhitektura izvira iz Kagerjeve družine hiš VITA NOVA Classic. Kot izhodiščno idejno zasnovo, smo investitorjem svetovali naš idejni projekt hiše VITA NOVA Classic 133, katero smo nato prilagodili glede na želje in potrebe investitorjev in seveda glede na njihovo parcelo.

Za družino v Grosupljem ustvarjamo nov dom, ki ima 133 m2 bivalnega prostora. Središče pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo in nekoliko umaknjenim delovnim kotičkom. Za posebno vzdušje skrbi kaminska peč v središču odprtega dnevnega prostora. V mansardi se nahajajo spalnica s povezano garderobo, otroška soba, prostorna kopalnica in lep odprt prostor pod strešino, ki je namenjen počitku, gostom ali delu na računalniku. Hišo odlikuje lesena konstrukcija v toplih lazurnih barvah, transparentne steklene površine in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo.

KAGER_leseno steklene hisa_VITA NOVA 133_Grosuplje

Kagerjeva hiša VITA NOVA je prispodoba izjemno ekonomičnega in ekološko ozaveščenega izkoriščanja vseh energetskih virov – vključno s pasivno sončno energijo. Obsežne lesene in steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obrnemo na jug in zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Na severno stran pa usmerimo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem ulovimo v hišo toploto in jo hkrati minimalno izgubljamo na hladnejši strani, stroški ogrevanja pa so pri tovrstni zasnovi bistveno manjši.

Izjemno pomembno tudi to, da vam leseno-steklena hiša KAGER predstavlja zdrav dom z ugodno in prijetno bivalno klimo, ki jo zagotavlja svež zrak, uravnovešene temperature vseh površin, kontrolirano kroženje zraka in obilica naravne svetlobe. Dopolnjuje jih odprt prostor, ki omogoča rast zelenju znotraj in zunaj hiše.


Objekt:

Stanovanjska hiša


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA Classic


Lokacija:

Grosuplje, Slovenija


Pričetek gradnje:

december 2015


,

Zaupajte nam vaše želje!