March 19, 2015 Andrej Pulko

V mesecu marcu smo odprli novo gradbišče na Igu pri Ljubljani, kjer gradimo Vita Novo, ki jo odlikuje lesena konstrukcija v toplih lazurnih barvah, transparentne steklene površine in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo.

Za družino na Igu ustvarjamo nov dom, ki ima 140 m2 bivalnega prostora. Središče pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, v mansardi pa se nahajajo prijetni otroški sobi, spalnica z garderobo in prostorna kopalnica. Osrednji prostor se odpira vse do strešine, kjer pas steklene strehe daje poseben svetlobni pečat in vpliva na razpoloženje.

Kager Hisa_Ig_08_crop.jpg

VITA NOVA je prispodoba izjemno ekonomičnega in ekološko ozaveščenega izkoriščanja vseh energetskih virov – vključno s pasivno sončno energijo. Obsežne lesene in steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obrnemo na jug in zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Na severno stran pa usmerimo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem lovimo v hišo toploto in jo hkrati minimalno izgubljamo na hladnejši strani. Stroški ogrevanja so pri tovrstni zasnovi bistveno manjši.


Objekt:

Stanovanjska hiša


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o.


Lokacija:

Ig pri Ljubljani, Slovenija


Pričetek gradnje:

marec 2015


,

Zaupajte nam vaše želje!