January 22, 2016 Andrej Pulko

V mesecu decembru smo odprli gradbišče še v Šentjerneju, kjer gradimo manjšo leseno stekleno hišo, katere arhitektura izvira iz Kagerjeve družine hiš VITA NOVA Classic. Kot izhodiščno idejno zasnovo, smo investitorju predlagali naš idejni projekt hiše VITA NOVA Classic 127, katero smo nato še zmanjšali glede na potrebe in želje investitorja.

Za družino v Šentjerneju ustvarjamo nov dom, ki ima 119 m2 bivalnega prostora. Središče pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Ob leseno – steklenih površinah, posebno vzdušje ustvarjata še kamin in galerija, ki dodatno ogrevata in osvetljujeta osrednji bivalni prostor. V mansardi se nahajajo spalnica z garderobo, otroški sobi, kopalnica in odprta galerija, ki dodatno osvetljuje mansardo in nam omogoča povezavo z bivanjem v pritličju.

KAGER HISA_Vita Nova Classic_Sentjernej_2

To prijetno in toplo hišo v Šentjerneju odlikuje vidna lesena konstrukcija, odeta v rjave odtenke, odprt osrednji bivalni prostor in transparentne steklene površine, ki omogočajo stik z naravo v vsakem trenutku bivanja. Ves čas lahko opazujete natančno ročno izdelavo, ki se skriva v obdelavi lesa in montaži hiše. Ob izjemnem udobju bivanja, pa je vsekakor izredno pomembno tudi to, da je hiša visoko energetsko varčna in ustvarja minimalne energetske stroške.


Objekt:

Stanovanjska hiša


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA Classic


Lokacija:

Šentjernej, Slovenija


Pričetek gradnje:

december 2015


,

Zaupajte nam vaše želje!