February 25, 2015 Andrej Pulko

V mesecu marcu bo zaživela VITA NOVA na Igu pri Ljubljani, ki jo odlikuje lesena konstrukcija v toplih lazurnih barvah, transparentne steklene površine in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo.

Za družino na Igu ustvarjamo nov dom, ki bo imel 140 m2 bivalnega prostora. Središče pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, v mansardi pa se nahajajo prijetni otroški sobi, spalnica z garderobo in prostorna kopalnica. Osrednji prostor se odpira vse do strešine, kjer pas steklene strehe daje poseben svetlobni pečat in vpliva na razpoloženje.

 KAGER_VITA_NOVA_Ig_02

VITA NOVA je prispodoba izjemno ekonomičnega in ekološko ozaveščenega izkoriščanja vseh energetskih virov – vključno s pasivno sončno energijo. Obsežne lesene in steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obrnemo na jug in zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Na severno stran pa usmerimo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem lovimo v hišo toploto in jo hkrati minimalno izgubljamo na hladnejši strani. Stroški ogrevanja so pri tovrstni zasnovi bistveno manjši.

Zaradi izvrstnih izolacijskih tehnik, se Kagerjeva steklena hiša lahko pohvali s 40 odstotno zasteklitvijo zunanjih sten, kar je štirikrat več kot omogoča klasična arhitektura. V mrzlih, a s soncem obsijanih dneh prejme zato hiša kar 25 odstotkov vse za ogrevanje potrebne energije s pomočjo sončnega obsevanja. Povezanost zunanjega in notranjega okolja pa je zaradi večje zastekljenosti izrazitejša.

,

Zaupajte nam vaše želje!