February 1, 2018 Andrej Pulko

Pričetek leta in topel januar sta razveselila vsaj eno družino v Sloveniji. Vsekakor je to družina iz Kamnika, za katero smo postavili prvo hišo v letu 2018! Po napovedih vremenoslovcev nam februar prinaša nekaj snežink, ki z veseljem lahko pridejo, saj bo do konca tedna streha že čisto pokrita in dela se lahko pričnejo v notranjosti.

Elegantno bela VITA NOVA Classic ima 150 m2 bivalnega prostora. Središče pritličja predstavlja odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, nemoteno delo v domači pisarni pa omogoča prijeten kabinet. V mansardi se nahajajo prijetni otroški sobi, spalnica z garderobo in prostorna kopalnica. Osrednji prostor se odpira vse do strešine, kjer pas steklene strehe daje poseben svetlobni pečat in vpliva na pozitivno razpoloženje.

VITA NOVA je prispodoba izjemno ekonomičnega in ekološko ozaveščenega izkoriščanja vseh energetskih virov, zlasti pasivne sončne energije. Obsežne leseno-steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obrnemo na jug in zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Na severno stran usmerimo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem lovimo v hišo toploto in jo hkrati minimalno izgubljamo na hladnejši strani. Stroški ogrevanja so pri tovrstni zasnovi bistveno manjši.

 

Objekt: Individualna stanovanjska hiša
Arhitekt: KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA Classic
Lokacija: Kamnik, Slovenija
Pričetek gradnje:
Januar 2018

 

Zaupajte nam vaše želje!