April 11, 2018 Andrej Pulko

Projekt presežkov v okolici Moskve

Razvoj in inovacije, z namenom ustvariti še boljši izdelek, so v našem podjetju osnovno vodilo že več kot petindvajest let. Ustvariti izdelek, ki bo novemu lastniku prinesel brezkompromisno zadovoljstvo. Potrebno je slediti globalnim trendom s smernicami trajnostne gradnje,  zahtevam stroke ter slediti lastni viziji. Ljudem želimo naravo približati skozi dotik lesa, ki je prisoten v vseh arhitekturnih elementih. Razvijamo detajle, ki omogočajo gradnjo z lesom v vsakem klimatskem prodročju in v področjih s specifičnimi arhitekturnimi zatevami. Primarna leseno-steklena konstrukcija omogoča ekonomično in ekološko ozaveščeno izkoriščanje vseh energetskih virov, zlasti pasivne sončne energije.

Zajetne steklene površine ponujajo izvrstno povezavo med zunanjim in notranjim bivalnim okoljem. Svetloba tako preplavi notranjost in ustvari občutek prostorskega razkošja in zračnosti. Povezanost z zunanjim okoljem pričara občutek življenja v stiku z naravo, ki nas vsak dan razvaja s svojo barvitostjo.

Projekt, ki ga trenutno pripravljamo za ruskega naročnika, je projekt treh povezanih stavb v leseno stekleni konstrukciji na zemljišču velikosti 3.700 m2. Obsega stanovanjsko hišo, velikosti 400 m2, SPA oz. hišo za wellness, velikosti 160 m2, in garažo z nadstreškom, velikosti 130 m2. Vse stavbe odlikuje izvedba v leseno-stekleni konstrukciji najvišjega zahtevnostnega razreda, kjer je vse podrejeno iskanju estetske in tehnične dovršenosti. Njena superiorna zasnova se kaže tako ob pogledu na eksterier ter zlasti na interier, kjer dovršenost konstrukcije in detajlov pride do polnega izraza.

Stanovanjska hiša predstavlja razkošje bivanja v leseno-stekleni hiši v dveh etažah. Pritličje ponuja izjemno prostoren dnevni prostor, ki se v okolico odpira preko vertikalnih steklenih površin in preko pasu steklene strehe. Ob tem pritličje ponuja še ločen intimni del, ki je prav tako povezan z izhodom na teraso in omogoča pozdrav jutranjega sonca. Mansarda ponuja prekrasno in v celoti naravno osvetljeno galerijo, ki predstavlja vezni člen med štirimi sobami. Le-te so orientirane na vzhod oziroma zahod in so preko transparentih steklenih površin povezane z naravo.

Hiša za welness, je v celoti namenjena sprostitvi in rekreaciji njenih družinskih članov. Preko leseno-steklene konstrukcije je povezana z zeleno okolico in ponuja neizmerne užitke skozi celo leto. Bazen je postavljen v osrčje stavbe, svetlobo in toploto pa ne pridobiva le skozi vertikalne steklene površine, ampak zlasti preko dveh transparentnih pasov steklene strehe.

Pričetek gradnje tega referenčnega projekta v okolici Moskve je predviden v mesecu maju. V podjetju verjamemo, da bo ta projekt prepričal še več domačih in tujih naročnikov, da se odločijo za  leseno-stekleno gradnjo, ki omogoča izvedbo raznolikih arhitekturnih slogov ter predstavlja konstanten stik z naravo.

, ,

Zaupajte nam vaše želje!