Vita Nova URBANA

Zlitje najboljših detajlov iz družine hiš VITA NOVA Classic in Modern. Predstavlja moderen videz ujet v klasično arhitekturo.

Sistem KAGER

Leseno stekleni hibrid
VITA NOVA

Nam predstavlja zlitje najboljših detajlov iz družine hiš VITA NOVA Classic in Modern.  Predstavlja moderen videz ujet v klasično arhitekturo in omogoča gradnjo v vsakem mestnem, primestnem ali vaškem okolju. Namenjena je vsem, ki si želijo odprtih pogledov v okolico in pravo mero intimnosti.

Nastala je v sledi iskanja izboljšanja ekonomičnosti gradnje na nivoju začetnih stroškov investicije in dolgoročnega vzdrževanja. Naš namen je bil ustvariti pravo mero odprtosti in intime, ki si ga želi vsaka družina in jo je mogoče ustvariti tudi na manjših zemljiščih v mestnem ali primestnem okolju.

Leseno steklena hiša KAGER
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_02
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_03
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_04
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_05
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_06
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_07
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_09
KAGER_leseno steklena hisa_Ig_10
"VITA NOVA Urbana nam predstavlja zlitje najboljših detajlov iz družine hiš VITA NOVA Classic in Modern. Predstavlja moderen videz ujet v klasično slovensko arhitekturo …"

Iz vhodne strani je delno zaprta, kjer se za elegantnimi vhodnimi vrati skriva družinsko življenje v povezanem tlorisu in se preko steklenih površin zliva z neposredno okolico.

Zlitje modernega videza in klasične arhitekture smo ustvarili iz tehničnega in vizualnega pogleda. Celotna zasteklitev je zasnovana iz zunanje strani lesene konstrukcije, s čimer smo dosegli enovito ravno linijo steklenih površin in lesene konstrukcije.

Ravna linija nam omogoča višje sončne pribitke, saj ne prihaja do senčenja v nivojih okenskih špalet, hkrati pa nam manjše površine lesene konstrukcije predstavljajo manj dolgoročnega vzdrževanja.

Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER

S čistimi konstrukcijskimi linijami smo še povečali elegantnost interierja, saj se tudi iz notranje strani stekleno-lesena konstrukcija nevidno preliva ena v drugo in tako ustvarja izjemno udobje bivanja.

VITA NOVA URBANA - MOŽNOST RAZLIČNIH IZVEDB INTERIERA

Vidna celotna lesena konstrukcija

Vidni le glavne lege

Spuščen gladek strop

IZVEDBE LESENO STEKLENEGA HIBRIDA VITA NOVA

izvedba PRIMA

VITA Prima pomeni klasiko med hišami, v dnevno-bivalnem prostoru pa celo ohranja detajle VITA NOVE. Ne pozna kompromisov pri kakovosti načrtovanja in izvedbe. Odlikuje jo udobje in visoka energetska učinkovitost, ki lahko preraste v NIČ-energijsko hišo. Njena arhitektura je zelo jasna in preprosta. Zlije se z okoljem in vam omogoča, da z njo uveljavite svoje osebne okuse, različne pohištvene stile, prilagoditve in barvni izbor.

Priporočen napušč možna gradnja brez napuščev
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo pvc / les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les ali ALU

 

izvedba MODERN

S sistemom VITA NOVA Modern stremimo k cilju: steklena hiša za vsakogar in za vsako okolje. Zraven izredne arhitekturne prilagodljivosti ta sistem odlikuje prilagodljivost toplotnega ovoja v smeri gradnje nič energijskih hiš ali v prihodnosti tudi samozadostnih hiš. Leseno stekleni hibrid izrednih energijskih karakteristik in svobode v oblikovanju zunanje forme.

Priporočen napušč možna gradnja brez napuščev
Oblika strehe ravna, dvokapna, štirikapna
Stavbno pohištvo alu / les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj ALU

izvedba URBANA

VITA NOVA Urbana je nastala v sledi iskanja izboljšanja ekonomičnosti gradnje na nivoju začetnih stroškov investicije in dolgoročnega vzdrževanja. Naš namen je bil ustvariti pravo mero odprtosti in intime, ki si ga želi vsaka družina in jo je mogoče ustvariti tudi na manjših zemljiščih v mestnem ali primestnem okolju. Razvoj z upoštevanjem tradicionalne arhitekture in načel trajnostne gradnje.

Priporočen napušč min 80 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

izvedba CLASSIC

VITA NOVA Classic nam predstavlja izhodišče. Predstavlja izhodiščno točko pogovora z bodočim lastnikom nove Vita Nove. Za nas je hkrati sinonim gradnje s steklom kot tudi odlična in že mnogokrat preizkušena osnova za snovanje novih objektov, katerim je prioriteta svetloba, narava, dom, življenje. Vsak novo nastal objekt zrcali izpiljenost sistema leseno steklenega hibrida, ki smo ga dopolnjevali zadnjih 20 let.

Priporočen napušč min 120 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

 

izvedba EDITION

VITA NOVA Edition je poosebljena eleganca in presežek v sistemu gradnje les – steklo. Predstavlja nadgradnjo sistema VITA NOVA Classic. Nadgradnjo v velikostnem razredu, nadgradnjo nosilne oziroma primarne konstrukcije in omogoča zasteklitev celotne fasade oziroma pročelja objekta. Vse je podrejeno iskanju estetske in tehnične dovršenosti, ki zaživi skozi več tisoč ur ročnega dela.

Priporočen napušč min 150 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

Leseno stekleni hibrid KAGER – VITA NOVA

(Od tehničnih rešitev do izvedbe)

Razvoj in inovacije obsegajo različna področja snovanja in izdelave vrhunskih izdelkov. Vedno pa je le eno vodilo: ustvariti še boljši izdelek. Izdelek, ki bo novemu lastniku prinesel brezkompromisno zadovoljstvo.
Pri razvoju je potrebno slediti globalnim trendom, spoznanjem in zahtevam stroke, kot tudi slediti lastni viziji razvoja. Globalni trendi in zahteve so danes bolj ali manj zbrane v usmeritvah, ki jih narekujejo kriteriji trajnostne gradnje kot vsekakor zahteve trga oziroma pričakovanja kupcev.

Več na spodnji povezavi.

Zaupajte nam vaše želje!