Vita Nova MODERN

S sistemom VITA NOVA Modern stremimo k cilju: steklena hiša za vsakogar in za vsako okolje.

Sistem KAGER

Leseno stekleni hibrid
VITA NOVA

S sistemom VITA NOVA Modern stremimo k cilju: steklena hiša za vsakogar in za vsako okolje. Zraven izredne arhitekturne prilagodljivosti ta sistem odlikuje prilagodljivost toplotnega ovoja v smeri gradnje nič energijskih hiš ali v bodočnosti tudi samozadostnih hiš.

Zakaj VITA NOVA Modern?
Odprt prostor v nas vzbuja občutek svobode. Ponuja nam svobodo, ki si jo želimo v vsakodnevnem življenju. Ponuja nam pot in način življenja, ki si ga želimo živeti. Snovanje harmoničnega odprtega prostora je velik izziv za arhitekta, saj mora biti prostor zlasti funkcionalen in estetsko usklajen. Uporabnost odprtega prostora pa je tudi v njegovi prilagodljivosti.

KAGER_Vita_Nova_Modern_07
KAGER_Vita_Nova_Modern_01
KAGER_Vita_Nova_Modern_04
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
Leseno steklena hiša KAGER
KAGER_Vita_Nova_Modern_55
KAGER_Vita_Nova_Modern_28
KAGER_Vita_Nova_Modern_52
"S sistemom VITA NOVA Modern stremimo k cilju: steklena hiša za vsakogar in za vsako okolje."

Zasnova VITA NOVA Modern omogoča:

  • modern videz interierja brez vidne nosilne konstrukcije (popolnoma gladek strop);
  • zasteklitev »od tal do stropa«;
  • možnost izvedbe leseno-steklene hiše brez napuščev in s tem moderno arhitekturno zasnovo;
  • nosilna lesena konstrukcija je z zunanje strani v celoti zaščitena z maskami iz pločevine, kar pomeni hkrati eleganten – modern videz, kot tudi trajno zaščito in minimalni obseg vzdrževanja;
  • zasnovo tako klasičnih dvo-kapnih streh z ali brez napušča kot tudi izvedbo ravnih ali enokapnih streh;
  • gradnjo arhitekturno zadržanih, vendar funkcionalno in ekonomično odličnih objektov;
  • gradnjo kubusnih, modernih, minimalističnih objektov, ki izžarevajo tako prefinjen čut za estetiko kot tudi za funkcionalnost.

IZVEDBE LESENO STEKLENEGA HIBRIDA VITA NOVA

izvedba PRIMA

VITA Prima pomeni klasiko med hišami, v dnevno-bivalnem prostoru pa celo ohranja detajle VITA NOVE. Ne pozna kompromisov pri kakovosti načrtovanja in izvedbe. Odlikuje jo udobje in visoka energetska učinkovitost, ki lahko preraste v NIČ-energijsko hišo. Njena arhitektura je zelo jasna in preprosta. Zlije se z okoljem in vam omogoča, da z njo uveljavite svoje osebne okuse, različne pohištvene stile, prilagoditve in barvni izbor.

Priporočen napušč možna gradnja brez napuščev
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo pvc / les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les ali ALU

 

izvedba MODERN

S sistemom VITA NOVA Modern stremimo k cilju: steklena hiša za vsakogar in za vsako okolje. Zraven izredne arhitekturne prilagodljivosti ta sistem odlikuje prilagodljivost toplotnega ovoja v smeri gradnje nič energijskih hiš ali v prihodnosti tudi samozadostnih hiš. Leseno stekleni hibrid izrednih energijskih karakteristik in svobode v oblikovanju zunanje forme.

Priporočen napušč možna gradnja brez napuščev
Oblika strehe ravna, dvokapna, štirikapna
Stavbno pohištvo alu / les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj ALU

izvedba URBANA

VITA NOVA Urbana je nastala v sledi iskanja izboljšanja ekonomičnosti gradnje na nivoju začetnih stroškov investicije in dolgoročnega vzdrževanja. Naš namen je bil ustvariti pravo mero odprtosti in intime, ki si ga želi vsaka družina in jo je mogoče ustvariti tudi na manjših zemljiščih v mestnem ali primestnem okolju. Razvoj z upoštevanjem tradicionalne arhitekture in načel trajnostne gradnje.

Priporočen napušč min 80 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

izvedba CLASSIC

VITA NOVA Classic nam predstavlja izhodišče. Predstavlja izhodiščno točko pogovora z bodočim lastnikom nove Vita Nove. Za nas je hkrati sinonim gradnje s steklom kot tudi odlična in že mnogokrat preizkušena osnova za snovanje novih objektov, katerim je prioriteta svetloba, narava, dom, življenje. Vsak novo nastal objekt zrcali izpiljenost sistema leseno steklenega hibrida, ki smo ga dopolnjevali zadnjih 20 let.

Priporočen napušč min 120 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

 

izvedba EDITION

VITA NOVA Edition je poosebljena eleganca in presežek v sistemu gradnje les – steklo. Predstavlja nadgradnjo sistema VITA NOVA Classic. Nadgradnjo v velikostnem razredu, nadgradnjo nosilne oziroma primarne konstrukcije in omogoča zasteklitev celotne fasade oziroma pročelja objekta. Vse je podrejeno iskanju estetske in tehnične dovršenosti, ki zaživi skozi več tisoč ur ročnega dela.

Priporočen napušč min 150 cm
Oblika strehe dvokapna streha
Stavbno pohištvo les
Vidna skeletna konstrukcija znotraj les / zunaj les

Leseno stekleni hibrid KAGER – VITA NOVA

(Od tehničnih rešitev do izvedbe)

Razvoj in inovacije obsegajo različna področja snovanja in izdelave vrhunskih izdelkov. Vedno pa je le eno vodilo: ustvariti še boljši izdelek. Izdelek, ki bo novemu lastniku prinesel brezkompromisno zadovoljstvo.
Pri razvoju je potrebno slediti globalnim trendom, spoznanjem in zahtevam stroke, kot tudi slediti lastni viziji razvoja. Globalni trendi in zahteve so danes bolj ali manj zbrane v usmeritvah, ki jih narekujejo kriteriji trajnostne gradnje kot vsekakor zahteve trga oziroma pričakovanja kupcev.

Več na spodnji povezavi.

Zaupajte nam vaše želje!