VITA NOVA med vinogradi

spominu jim ostajajo večkratni obiski gospoda Kagerja na lokaciji gradnje, njegovo umeščanje hiše v prostor in poplava ročno izdelanih skic …

Sanjska hiša obdana z vinogradi

Družina iz Maribora si je pred leti zaželela, da se iz mestnega okolja preseli na obrobje. Na kraj, kjer je še takrat stal njihov vikend, ki ga bo nadomestila okolju prijazna, naravna, svetla in dovolj velika hiša za njihovo družino. Podjetje Kager Hiša so osebno spoznali preko družinskih prijateljev, ki so jim zaupali njihove pozitivne izkušnje o nestresni gradnji in prijetnem bivanju v hiši Kager. Predstavniki podjetja so jim nato osebno predstavili njihove poslovne in proizvodne prostore ter že zgrajene hiše, kjer so pridobili še veliko koristnih informacij od njihovih lastnikov.

V spominu jim ostajajo večkratni obiski gospoda Kagerja na lokaciji gradnje, njegovo umeščanje hiše v prostor in poplava ročno izdelanih skic z načrtovanim izgledom hiše v prostoru. Z njegovimi skicami so si že pred gradnjo predstavljali končni izgled hiše v danem okolju, kar jih je navduševalo in pripeljalo do odločitve, da si želijo prav takšno hišo in hkrati dom.
 
Zaradi strmega in zahtevnega terena so z gradbinci kar nekaj mesecev usklajevali izvedbo kleti, da je bila le-ta izgrajena v skladu s projektom in pripravljena za postavitev hiše Kager. Ob tem jih je spremljalo še slabo vreme in dež, kar je njihovo skrb še povečalo. Kot naročeno pa je na dan prihoda avtodvigala in tovornjakov z elementi hiše Kager posijalo sonce, ki jim je omogočalo, da  so hišo postavili pod streho v naslednjih nekaj dneh.
"spominu jim ostajajo večkratni obiski gospoda Kagerja na lokaciji gradnje, njegovo umeščanje hiše v prostor in poplava ročno izdelanih skic …"

V sodelovanju s Kager Hišo so nato dokončali še zunanje lesene terasne površine in prostor za avtomobile ter jim izpolnili še vse njihove male želje. Ob morebitnih srečanjih z montažno ekipo in ostalimi sodelavci še danes z veseljem pokramljajo in se spomnijo skupnih prigod. Največji čar dajejo hiši naravni materiali, predvsem les in velike steklene površine, ki dajejo hiši nepredstavljivo svetlobo in toploto. Prostorska ureditev, ki so jo načrtovali skupaj z ekipo Kager Hiše in zaradi kvalitetne gradnje, ki to omogoča, jim nudi več kot pričakovano udobje. Sredinsko nameščen kamin predstavlja ključno točko bivalnega prostora. V hladnem zimskem času z njim dodatno ogrevajo bivalni prostor, ki zavzema skoraj vse pritličje, ter odprto galerijo, ki sega do slemena.

OSTALI REFERENČNI PROJEKTI DRUŽINE VITA NOVA CLASSIC

Zaupajte nam vaše želje!