Vila LASCAUX

Ekološko naravnana apartmajska hiša v velikosti 430 m2 je ponos majhnega kraja v osrčju zelene regije Périgord. Je prvi sodobno oblikovan, lesen, ter okolju in obiskovalcem prijazen turistični objekt tega kraja.

ARHITEKT: NEW GENERATION HOME, Daniel Larré Pérez

Prva apartmajska hiša v Franciji

Z veseljem predstavljamo naš nov referenčen objekt v jugozahodnem delu Francije, sodobno apartmajsko hišo z imenom VILLA LASCAUX. Stoji v slikovitem turističnem kraju La Chapelle Aubareil, v departmaju Dordogne, v pokrajini Akvitanija. Ekološko naravnana apartmajska hiša v velikosti 430 m2 je ponos majhnega kraja v osrčju zelene regije Périgord. Je prvi sodobno oblikovan, lesen, ter okolju in obiskovalcem prijazen turistični objekt tega kraja. Namenjen je vsem obiskovalcem, ki želijo uživati v bližini narave, se odpočiti v prijetnih suitah, orientiranih na jug, z edinstvenim pogledom v dolino in na bazen.

Naloga naših inženirjev je bila, da po idejni zasnovi pariškega arhitekta Daniela Larré Péreza in po želji investitorja, skrbno sledijo predvidenim detajlom in kombinaciji različnih materialov in barv, ki so bile pričakovane z njune strani. Sodelovanje med našim projektivnim birojem in francoskim je resnično bila na visoki tehnološki in komunikativni ravni. Po mesecu inženirskega dela, je bil projekt pripravljen za pred-izvedbo v naši proizvodni hali in nato za montažo z našo ekipo strokovnjakov, ki je bila pripravljena za nov izziv v 1.500 km oddaljenem kraju.

VILLA LASCAUX je zgrajena v Kagerjevem sistemu difuzijsko odprte hiše, s katerim zagotavljamo difuzijski pretok vlage iz prostora in zelo dobre toplotno izolacijske lastnosti. Hišo iz osnovne lesene konstrukcije in difuzijsko odprtih materialov dopolnjuje še vgradnja troslojnega stavbnega pohištva, kar hišo s svojim videzom in energetsko varčnostjo še nadgradi.

"VILLA LASCAUX je resnično oaza sredi slikovite francoske pokrajine in vam ponuja sproščujoč vikend, pomlajevalni dopust ali mini seminar z vašimi kolegi."

Na večje udobje in toplotno stabilnost vplivajo tudi široki napušči in balkoni, ki se raztezajo po celotni južni fasadi in senčijo transparentne steklene površine. Steklena balkonska ograja omogoča neoviran pogled iz apartmajske sobe v slikovito okolico in povečuje eleganco celotnega objekta. Na prijeten oddih in sproščeno gibanje vplivajo še balkonske in terasne podnice, ki so narejene iz impregniranega smrekovega lesa in omogočajo, da lahko uživamo bosi in se nemoteno sprehajamo iz terase v notranjost in obratno.

Posebna pozornost je bila namenjena tudi minimalni porabi energije za ogrevanje hiše in vode. Ogrevanje in hlajenje stavbe omogoča geotermalni sistem s toplotno črpalko. Ta skupaj s solarnim sistemom poskrbi še za proizvodnjo tople sanitarne vode. Prav tako je vgrajen kontroliran prezračevalni sistem z dvojnim tokom. Ta dovoljuje izmenjavo zraka v celotni stavbi na takšen način, da povečuje kvaliteto zraka in s tem zmanjšuje količino prahu in število pršic. Z dvojnim tokom zraka se ohranja topel zrak. Topel zrak, ki izhaja, gre skozi izmenjevalec toplote, ki zagotovi termičen prenos s hladnim zrakom, ki vstopa. Takšen prenos toplote zagotavlja energetski prihranek.

Bazen in jacuzzi sta postavljena na odprt južni del parcele in sta ogrevana s sončno energijo ter ob tem nudita pogled na zeleno dolino.

Vsaka od petih apartmajskih sob nudi veliko udobja z zasebno teraso. Čiste linije, veliko lesa, po meri oblikovano pohištvo, kraljevske postelje in intimne kopalnice vam ponujajo oddih brez primere. Prav tako nismo pozabili na osebe v invalidskih vozičkih, saj je v pritličju posebej zanje oblikovana soba in dostop na teraso in okolico.

VILLA LASCAUX je resnično oaza sredi slikovite francoske pokrajine in vam ponuja sproščujoč vikend, pomlajevalni dopust ali mini seminar z vašimi kolegi.

Več: http://www.villa-lascaux.com/

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!