Hiša VERBANIA

Ideja arhitekta je geometrija dveh enakih nižjih kril, ki se bohotita okoli s kamnom obzidanega centralnega stolpa, ki v celoti predstavlja sožitje naravnih materialov – lesa in kamna.

Arhitekt:

Francesco Parachini

 

Hiša se nahaja na gričevju Verbanije, ki gleda na jezero Maggiore. Ima odlično lego v smeri sever – jug in njene velike steklene površine na južni strani omogočajo sončnim žarkom, da v zimskih mesecih priskrbijo za velik energijski doprinos. Poleti so steklene površine zaščitene z zunanjimi žaluzijami, ki s svojimi premičnimi lamelami omogočajo kontrolirane prehode sonca v notranjost.

Ideja arhitekta je geometrija dveh enakih nižjih kril, ki se bohotita okoli s kamnom obzidanega centralnega stolpa, ki v celoti predstavlja sožitje naravnih materialov – lesa in kamna. Pergola in pokrite terase zaključujejo prostorno in svetlo notranjost in se od nje ločujejo z velikimi drsnimi vrati, kar dodatno poveča šarm čudovitega zunanjega naravnega okolja in uprizarja estetsko igro senc in svetlobe.

"V celoti predstavlja sožitje naravnih materialov – lesa in kamna."

Hiša z dinamično obliko, uporabljenimi tradicionalnimi materiali in modernim načinom gradnje je razporejena v dveh etažah. Notranjost je prostorna in svetla. Pritličje zajema veliki dnevni prostori, kuhinjo in jedilnico. Vhod s stopniščem, umeščen v centralnem delu, vodi v spalne prostore družine.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!