Casa PARMA

La grande Villa je edinstven projekt glamurja, ekskluzive in energetske tehnologije. Stavba je del velikega vrta in je sestavljena iz dveh zgradb, ki imata različne arhitekturne značilnosti, a sta združeni v skupnem estetskem jeziku, ki se kažejo ...

ARHITEKT: Andrea Ravagli, Maddalena Sancisi

Casa PARMA

Andrea Ravagli in Maddalena Sancisi sta del ekipe petih arhitektov pod imenom SPAZIOLIBERO, ki delujejo na vseh področjih arhitekturne kompozicije. Kljub podobni akademski izobrazbi,  se med seboj ločijo v različnih osebnih stališč, ki privedejo do različnih arhitekturnih rešitev, od urbanizma do interierja.

“La grande Villa je edinstven projekt glamurja, ekskluzive in energetske tehnologije.  Stavba je del velikega vrta in je sestavljena iz dveh zgradb, ki imata različne arhitekturne značilnosti, a sta združeni v skupnem estetskem jeziku, ki se kažejo v zlitju z okoliško pokrajino emilijanskega podeželja.

Kvaliteta projekta se prav tako odraža v energetski učinkovitosti, saj se odlični rezultati kažejo v toplotni stabilnosti stavbe skozi vse leto. Izjemno pomembna je  prava orientiranost zgradb na parceli in organizacija notranjih prostorov, da se le-ti optimalno ogrevajo s pomočjo sonca in tako izkoristijo pravila pasivne energetske učinkovitosti. Vgradnja solarnega sistema pa končno omogoča zmanjšanje uporabe električne energije na minimum.

 

Tehnologija KAGER dejansko omogoča, da združi prednosti montažne gradnje in omogoča izjemno prožnost na področju oblikovanja, individualizacije, uporabe lesa in drugih naravnih materialov, vse z namenom doseganja odličnih zmogljivosti  v smislu udobja, toplotne stabilnosti, enostavnega vzdrževanja, požarne in potresne varnosti ter ničelnega vpliva na okolje.

Zgradbi imata dve nadstropji in klet, ki je zgrajena iz betona. Odločitev, da se osnovni bivanjski del zgradb izvede z leseno konstrukcijo, je povezana z željo po izgradnji hiše z nizko porabo.

"La grande Villa je edinstven projekt glamurja, ekskluzive in energetske tehnologije. Stavba je del velikega vrta…"

Velike odprtine proti vrtu, panoramska okna, uporaba fasadnih materialov in barv, ki se mešajo s pokrajino, so ključne točke, okoli katerih so organizirani prostori. “KAGER  je s svojo gradnjo in z oblikovanjem izkazal izjemno fleksibilnost in omogočil realizacijo v določenem obdobju in v času, ki je precej krajše od tistega, ki je potreben pri tradicionalnem načinu gradnje”, je svojo izkušnjo s sodelovanjem z ekipo KAGER HIŠE zaključil arhitekt Andrea Ravagli.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!