Hiša NEBBIUNO

Predstavljamo vam prekrasno individualno hišo, ki smo jo izdelali v sodelovanju z arhitektom Marcom Giulianom in njenimi lastniki v pokrajini Novara, v Italiji.

ARHITEKT: Marco GIULIANO

Individualna hiša NEBBIUNO

Predstavljamo vam prekrasno individualno hišo, ki smo jo izdelali v sodelovanju z arhitektom Marcom Giulianom in njenimi lastniki v pokrajini Novara, v Italiji. Hiša je izvedena v sistemu KAGER BIO, kjer uporabljamo izključno izolacijske materiale iz lesnih vlaken, ki s svojimi izrednimi toplotno – izolacijskimi lastnostmi kar za nekajkrat povečajo toplotno stabilnost objekta. Sestava elementov zunanjih sten in strehe je zasnovana tako, da kljub visokim temperaturam toplota ne prodre v notranjost in s tem se tudi v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura. Visoko energetsko varčnost zagotavlja še stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo in zunanje žaluzije, s katerimi ščitimo prostore pred osončenjem in pregrevanjem. Z reguliranjem kota lamel pa omogočamo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v notranjosti. Ogrevanje in hlajenje stavbe ter proizvodnjo tople sanitarne vode omogoča geotermalni sistem s toplotno črpalko ter solarni sistem.

 

Hiša se razprostira na velikem zemljišču, bivanje v njej pa je zasnovano v pritličju, ki je razdeljeno v odprt dnevno – bivalni del s transparentnimi steklenimi površinami ter intimni, spalni del s kopalnicami in garderobami.  Nadgradnjo bivanja predstavlja deloma odprt dnevni prostor z višino do strešine ter skriti galerijski del nad dnevno sobo, kjer se pod tesarsko oblikovanim stropom skriva prostor za počitek, delo ali samo razgled na okolico. Dnevni prostor se nadaljuje v zunanjo teraso, ki jo delno pokriva pergola iz lepljenega smrekovega lesa ter podaljšan napušč iz filigransko izdelane tesarske konstrukcije. Celotna skeletna konstrukcija ter pergola so finalno obdelani z belo barvo, kar daje hiši neprecenljivo eleganco.

"Nadgradnjo bivanja predstavlja deloma odprt dnevni prostor z višino do strešine ter skriti galerijski del nad dnevno sobo, kjer se pod tesarsko oblikovanim stropom skriva prostor za počitek."

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!