Hiša MILANO

Zasnova arhitekta Andrea Ravagli, nastala po želji družine, ki je želela moderno in preprosto hišo s čistimi linijami, belo fasado, z velikimi okni in predvsem povezavo z vrtom. Popolnoma odprt prostor v pritličju je neposredno povezan z zunanjim bazenom in z zelenimi površinami, ki obdajajo hišo.

ARHITEKT: Andrea RAVAGLI

Hiša z bazenom v milanski provinci

Projekt za hišo v milanski provinci je zasnoval arhitekt Andrea Ravagli, nastala pa je po želji družine, ki je želela moderno in preprosto hišo s čistimi linijami, belo fasado, z velikimi okni in predvsem povezano z vrtom. Popolnoma odprt prostor v pritličju je neposredno povezan z zunanjim bazenom in z zelenimi površinami, ki obdajajo hišo. Prvo nadstropje je namenjeno samostojnemu delu in počitku družinskih članov. Razdeljeno je na tri prostorne spalnice, vsako s svojo garderobo in kopalnico in tako spoštuje zasebnost vsakega družinskega člana. Dve sobi sta obogateni še z balkonom in pogledom na prekrasen vrt.

Difuzijsko odprto hišo oziroma hišo, ki »diha«, zagotavljamo z vgradnjo difuzijsko odprtih materialov, ki zagotavljajo difuzijski pretok vlage iz prostora in zelo dobre toplotno izolacijske lastnosti. Hišo iz osnovne lesene konstrukcije in difuzijsko odprtih materialov dopolnjuje še vgradnja troslojnega stavbnega pohištva, kar hišo s svojim videzom in energetsko varčnostjo nadgradi. Na večje udobje in toplotno stabilnost vplivajo še vgrajene zunanje žaluzije, ki omogočajo delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, poleg tega pa lahko s spreminjanjem naklona lamel uravnavamo količino vpada svetlobe. Integrirani rolo komarniki na oknih in drsni komarniki na terasnih vratih skrbijo za zaščito pred vsemi vrstami mrčes in insektov tako podnevi kot ponoči.

"milanska hiša je zares okolju in človeku prijazna, saj za ogrevanje hiše in zagotavljanje tople vode skrbita le toplotna črpalka in solarni sistem. Zaradi svoje energetske varčnosti in okolju prijaznih materialov je uvrščena v energetski razred A+"

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!