»CASA RITA«

»Casa Rita« je povsem prilagojena predalpskemu hribovitemu terenu, na pobočju, s katerega se ponuja osupljiv pogled na jezero. V zasnovo hiše je bila vključena želja po enotnosti z naravo, ki se prepleta s potrebo po zasebnosti in varnosti objekta. Dvorišče premore osrednje ležeč bazen, pokrit paviljon in nadkrito teraso z zunanjo jedilnico.

ARHITEKT: Flavio Molteni

Zasnovano z mislijo na življenje in naravo

Hiša mediteranskega videza se nahaja nad Komskim jezerom v Italiji. »Casa Rita« je povsem prilagojena predalpskemu hribovitemu terenu, na pobočju, s katerega se ponuja osupljiv pogled na jezero. V zasnovo hiše je bila vključena želja po enotnosti z naravo, ki se prepleta s potrebo po zasebnosti in varnosti objekta. Dvorišče premore osrednje ležeč bazen, pokrit paviljon in nadkrito teraso z zunanjo jedilnico. Zunanjost hiše je obogatena z dekorativnimi obrobami okoli oken in vrat, ki so v drugem barvnem odtenku kot je osnovna barva fasade, kar pa je skladno s tipično lokalno arhitekturo.

Markanten vhod z obokom dopolnjuje vhodna vrata in vodi v atrij hiše ter omogoča pogled na nadstropje s tremi polkrožnimi okni. Vila razdeljena na spalni trakt, ki se nahaja levo od vhoda, in na bivalni trakt, ki je desno od vhoda. Bivalni predel z minimalistično opremljeno dnevno sobo je svetel, funkcionalen in predvsem udoben. Poseben prostor je namenjen delovni sobi, ki ponuja čudovit pogled na okoliško hribovje.

"V zasnovo hiše je bila vključena želja po enotnosti z naravo, ki se prepleta s potrebo po zasebnosti in varnosti objekta."

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!