Hiša "PRI TREH RIBNIKIH"

Hiša je zasnovana tako, da omogoča nemoteno bivanje lastnikov v pritličju, nadstropje pa je v celoti namenjeno otrokom ...

ARHITEKT: Miha MIHOLIČ

Kombinacija ravne in dvokapne strehe

Zunanjost hiše definira kombinacija ravne strehe in dvokapnice ter lesen macesnov opaž. Velika strešna okna in odprtost do slemena pričarajo domačnost in omogočijo preprosto zlitje z okoljem. Svetloba optično poveča prostor in mu omogoča dihanje. Steklene površine se ponovijo tudi v notranjosti s stekleno stopniščno ograjo. Ceprav ima hiša veliko steklenih površin, obrnjenih proti jugu, so te ustrezno senčene, da poleti ne prihaja do pregrevanja.

Poleg zunanjih žaluzij so uporabljena tudi načela naravnega senčenja. Fiksna lesena senčila v nadstropju in previs nad pritličjem na južni strani zagotavljajo senčenje v poletnem času, ko je sonce visoko na nebu. V zimskem času pa sončni žarki vseeno prodirajo v notranjost, saj je položaj sonca precej nižje nad obzorjem. Pritlično lamelo z veliko teraso pred pregrevanjem varuje globok nadstrešek s premičnimi senčili. Veliko strešno okno nad dnevnim delom, ki razsvetli celoten dvovišinski prostor, ima vgrajeno avtomatsko senčilo na senzor.

"Hiša je zasnovana tako, da omogoca nemoteno bivanje lastnikov v pritlicju, nadstropje pa je v celoti namenjeno otrokom."

Hiša je zasnovana tako, da omogoča nemoteno bivanje lastnikov v pritličju, nadstropje pa je v celoti namenjeno otrokom. Na prostoren, svetel dnevni prostor se navezuje zgornja galerija, igralnica, namenjena druženju otrok. Iz kuhinje in jedilnice se prehaja na zunanjo teraso in vrt. Vidna nosilna konstrukcija v notranjosti poudarja detajlno obdelavo lesenih površin. Odprto stopnišče, kombinacija bele barve in tople barve lesa deluje elegantno, hkrati pa omogoča prelivanje uporabljenih barvnih kombinacij.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!