Hiša FORLI

Ideja arhitektov je bila, da hišo zasnujejo kot dve ladji, med seboj povezani s hodnikom, ki ga prav tako odlikujejo številna lesena okna in obdelava z macesnovim opažem.

ARHITEKT: Nicola di CAMILLO, Lorenzo RAGGI in Luigi GARDINI

Sožitje kamna in lesa

Družina s štirimi otroci si je želela živeti v hiši, grajeni iz naravnih materialov, ki je povezana z naravo in je energetsko varčna. V sodelovanju z arhitekti Nicola di Camillo, Lorenzo Raggi in Luigi Gardini ter projektanti Kager Hiše so zasnovali edinstveno arhitekturo, ki z macesnovim opažem, z macesnovo pergolo in fasadno oblogo iz lokalnega kamna peščenjaka daje poseben pečat v kraju Forli pri Bologni.

Družina veliko časa preživi v zunanji dnevni sobi pod macesnovo pergolo. S svojim zelenjem jih v letnih mesecih prijetno hladi, v jesenskem obdobju, ko odpade listje, pa skozi odprtine prodira toplo sonce.

Ideja arhitektov je bila, da hišo zasnujejo kot dve ladji, med seboj povezani s hodnikom, ki ga prav tako odlikujejo številna lesena okna in obdelava z macesnovim opažem. Prostori so svetli in odprti, zaradi ljubezni do lesa, je strop izveden z vidnimi špirovci in opažem, ki se ob kamnu peščenjaku pojavlja tudi na nekaterih notranjih stenah.

Tako v stenah kot v strešni konstrukciji so uporabljeni izolacijski materiali izključno iz lesnih vlaken, ki z izrednimi toplotno – izolacijskimi lastnostmi nekajkrat povečajo toplotno stabilnost objekta. Brez dodatnega hlajenja se v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura.

"Ideja arhitektov je bila, da hišo zasnujejo kot dve ladji, med seboj povezani s hodnikom."

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!