HIŠA BREBBIA

zanimiva interpretacija volumnov in odlično ravnovesje oblik ...

ARHITEKT: Alessandro Villa

Individualna hiša BREBBIA, Italija

Projekt predstavlja zanimivo interpretacijo volumnov in odlično ravnovesje oblik, materialov in predvsem veliko lesa. Izvedba temelji na usmerjeni raziskavi optimalne orientiranosti, naravnega prezračevanja in porabe energije, zmanjšane na minimum.

Je hiša, ki ne oddaja CO2 v okolje; v kuhinji se uporablja indukcijski štedilnik, toplotna črpalka zagotavlja optimalno ogrevanje in hlajenje hiše, sistem fotovoltaike pa omogoča zmanjšanje uporabe električne energije na minimum.

Sestava elementov zunanjega ovoja je zasnovana tako, da kljub visokim temperaturam toplota ne prodre v notranjost in s tem se tudi v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura. Visoko energetsko varčnost zagotavlja še stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo in zunanje žaluzije, s katerimi ščitimo prostore pred osončenjem in pregrevanjem. Z reguliranjem kota lamel pa omogočamo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v notranjosti.

"Izvedba temelji na usmerjeni raziskavi optimalne orientiranosti, naravnega prezračevanja in porabe energije, zmanjšane na minimum."

Hiša je uvrščena v energetski razred A+.

Bivanje v hiši je zasnovano tako, da se v pritličju med seboj prelivajo prostorna kuhinja z jedilnico in dnevna soba, ki se preko drsnih vrat odpirajo na zunanjo pokrito teraso. Nadstropje je namenjeno počitku in samostojnemu delu. Dve sobi na južni fasadi sta obogateni z balkonom, ki odpirata poglede na okolico in omogočata počitek na prostem tudi v prvem nadstropju.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!