Hiša BOCA

Ne samo, da nas je podjetje Kager rešilo vseh predhodnih težav, ampak se je celo izkazalo, da so hitrejši kot kateri koli drugi možni izvajalec, predvsem pa natančni na milimeter

ARHITEKT: Andrea RAVAGLI

Hiše Kager, natančne na milimeter

Predstavljamo vam zgodbo gospoda Andrea Erbette, inženirja v letalski industriji, ki od meseca maja s svojo družino živi v Kagerjevi hiši v kraju Boca, v pokrajini Novara, v Italiji. Idejno zasnovo za to individualno hišo je zasnoval italijanski arhitekt Andrea RAVAGLI, njena končna podoba in izvedba pa je plod sodelovanja med strokovnjaki Kager hiše, arhitektom in investitorjem. Želja lastnika je bila, da bi imeli hišo v dveh nivojih, s prostorno notranjostjo, ki je medsebojno povezana, in hišo, ki jo odlikuje uporaba preprostih oblik, vendar ne predstavlja arhitekturne klasike. Terase, balkone, nadstreške in izzidke, ki spadajo v klasično arhitekturo, smo tako postavili v nove formalne obleke. Čez dan tako opazujemo igro svetlobe, ki prehaja skozi sence in izpostavlja posamezne oblike, s poudarkom na skupnem volumnu. Medtem pa v notranjosti velike steklene površine omogočajo neposreden odnos z zasebnim vrtom. Celotno pritličje zavzema odprt dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. V nadstropju se nahajajo spalnica z garderobo in veliko teraso ter sobi za fantka in deklico, ki uživata ob razgledu na okoliške hribe.

»Smo štiri-članska družina z dvema otrokoma. Živeli smo v stanovanju, ki je bilo zgrajeno pred desetletji, neprijazno in s slabo razporeditvijo. Odločili smo se, da si zgradimo nov dom, ki bo udoben, prijazen in energetsko učinkovit.

Bili smo že v zaključni fazi pogajanj z gradbenikom, ko se je izkazalo, da je nezanesljiv partner; zadnji trenutek sem se odločil, da z njim ne bom sodeloval in ponovno začel iz nič. Ampak smo imeli ob tem težavo s časovno razporeditvijo in hitrostjo izvedbe, saj smo se pred tem natančno pripravili za prihodnjo selitev s strogim časovnim okvirom.

Ne samo, da nas je podjetje Kager rešilo vseh predhodnih težav, ampak se je celo izkazalo, da so hitrejši kot kateri koli drugi možni izvajalec, predvsem pa natančni na milimeter. Gradnja se je začela novembra 2013, maja 2014 pa se nam je že uspelo vseliti v novo hišo.

"Terase, balkone, nadstreške in izzidke, ki spadajo v klasično arhitekturo, smo tako postavili v nove formalne obleke."

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!