Casa VERONA

Arhitekt: Andrea Folla
Verona, Italija

Arhitekt:

Andrea Folla

 

Projekt v Veroni predstavlja moderno ekskluzivo, izvedeno po idejni zasnovi arhitekta Andree Folla in njegovega naročnika, ki je imel željo, da biva v moderni in razkošni dvo-stanovanjski pritlični hiši. Na površini 900 m2 je tako nastal edinstven projekt v eni etaži, kjer sta ločeni večje, razkošno stanovanje za štiričlansko družino, ter manjše, prav tako zelo prijetno stanovanje za eno osebo. 

Projekt odlikuje izvrstno zasnovana arhitektura, ki zagotavlja tako odprte družinske prostore brez kakršnih koli ovir, kot tudi intimo, kadar je le-ta potrebna. Vsak družinski član ima ob svoji sobi še kopalnico in garderobo, spalnica za starše pa je obogatena še s pogledom in izhodom na bazensko teraso.  Bivanje v odprtem dnevnem prostoru se preko številnih steklenih površin prepleta z zunanjim razkošjem na pokriti loži ali bazenski terasi.

Posebnost interierja je zelo premišljeno umeščen delovni kabinet ob bok odprtemu dnevnemu prostoru, ki je ločen le s kovinsko – stekleno konstrukcijo in tako dopolnjuje stilsko notranjo opremo. Ambient obogati še igra naravne in umetne svetlobe, ki jo ustvarjajo različna svetila. Na prefinjen način se prepletajo skrita stropna in talna, viseča ter namizna svetila in zaokrožujejo eleganten interier.

"Razkošje v pritličju."

Casa VERONA je zgrajena v Kagerjevem sistemu difuzijsko odprte hiše, s katerim je zagotavljen difuzijski pretok vlage iz prostora in zelo dobre toplotno izolacijske lastnosti. Hišo iz osnovne lesene konstrukcije in difuzijsko odprtih materialov dopolnjuje vgradnja troslojnega stavbnega pohištva, kar hišo s svojim videzom in energetsko varčnostjo še nadgradi. Z zunanjimi žaluzijami ščitimo prostore pred osončenjem in pregrevanjem, prav tako pa nam omogočajo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v notranjosti.

Ob modernem designu, so bistvene tudi tehnološke rešitve z visokomi izkoristki, nadzorovani sistem mehanskega prezračevanja in vgradnja fotovoltaike. Posebna pozornost je torej namenjena minimalni porabi električne energije za vse porabnike, ogrevanje hiše in vode. Solarni sistem na čist in zanesljiv način pretvarja sončno energijo v električno energijo. Kontroliran prezračevalni sistem z dvojnim tokom pa zagotavlja izmenjavo zraka v celotni stavbi na takšen način, da povečuje kvaliteto zraka in s tem zmanjšuje količino prahu in število pršic. Topel zrak, ki izhaja, gre skozi izmenjevalec toplote in zagotovi termičen prenos s hladnim zrakom, ki vstopa. Prenos toplote na takšen način zagotavlja pomemben energetski prihranek. Vgrajene so pametne instalacije za nadzor senčenja, osvetlitve, varovanja, ogrevanja in hlajenja hiše. Vsekakor je to edinstven projekt, ki poleg razkošja v eni etaži, ponuja še visoke tehnološke rešitve.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!