Arhitekt: Mirco Fummi
Emilija – Romanja, Italija

Casa SALSOMAGGIORE TERME

Arhitekt:

Mirco Fummi

»Panoramski pogledi na slikovito pokrajino«

Predstavljamo vam individualno hišo, ki smo jo izdelali v sodelovanju z arhitektom Mircom Fummijem in njenimi lastniki na hribovitem področju Salsomaggiore Terme, s panoramskimi pogledi na slikovito pokrajino Emilija – Romanja.

Hiša je oblikovana v obliki črke U in tako ustvarja notranje dvorišče proti jugozahodu, ki je zaščiteno pred vetrovi. Iz vsakega prostora lahko uživate v 360° pogledu na okoliško pokrajino, transparente steklene površine izgledajo kot čudovite slike, prinašajo ogromno svetlobe in omogočajo kontinuiteto med notranjostjo in čudovitim razgledom na gričevje Emilije.  Spretna igra posameznih arhitekturnih oblik daje stavbi sodoben in razgiban videz. Čiste linije fasad so obogatene s podrobnostmi, v katerih materiali, kot so steklo, les in kovina, medsebojno komunicirajo drug z drugim.

KAGER_individualna_ moderna hisa_Salsomaggiore Terme_13

Hiša je izvedena v sistemu gradnje Kager BIO, kjer so uporabljeni izključno izolacijski materiali iz lesnih vlaken, ki s svojimi toplotno – izolacijskimi lastnostmi povečajo toplotno stabilnost objekta. Sestava elementov zunanjih sten in strehe je zasnovana tako, da kljub visokim temperaturam toplota ne prodre v notranjost in s tem se tudi v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura. Visoko energetsko varčnost in prijetno klimo dopoljnjuje leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo. Senčenje prostorov omogočajo zunanje žaluzije, ki poskrbijo za dodaten prihranek energije, hkrati pa nudijo primerno zaščito prostorov pred osončenjem in pregrevanjem.

"Hiša je oblikovana v obliki črke U in tako ustvarja notranje dvorišče proti jugozahodu, ki je zaščiteno pred vetrovi. Iz vsakega prostora lahko uživate v 360° pogledu na okoliško pokrajino…"

Ogrevanje in hlajenje stavbe omogoča geotermalni sistem s toplotno črpalko, fotovoltaični paneli skrbijo za minimalno porabo električne energije, nadzorovano mehansko prezračevanje za rekuperacijo toplote, izmenjavo zraka in kontrolo vlažnosti pa omogoča prijetno klimo skozi celo leto. Hiša je zaradi svoje energetske varčnosti tako uvrščena v energetski razred A+.

Hiša se razprostira na velikem zemljišču, bivanje v njej pa je zasnovano v pritličju, ki jo sestavlja desna in leva stavba, z vmesnim povezovalnim prostorom iz leseno – steklene kontrukcije. Le-ta omogoča, da se ob vstopu v stavbo pogled ne ustavi v prostoru, ampak se nadaljuje v slikovito okolico. Desni krak je namenjen odprtemu družinskemu dnevnemu prostoru s kuhinjo, v levem kraku pa se nahajajo spalni prostori s kopalnicami. Nadgradnjo bivanja predstavlja zunanja terasa, ki predstavlja prekrasen povezovalni prostor na odprtem in ustvarja intimno oazo miru.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!