Casa NOVARA

Arhitekt: Paolo Bertozzi
Novara, Italy

Arhitekt:

Paolo Bertozzi

 

Vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Ekipa različnih strokovnjakov zna uresničiti ustvarjalne zamisli in vizije posameznega arhitekta, ki sledi naročnikovi želji in potrebi.

Predstavljamo individualno stanovanjsko hišo, ki stoji v regiji Piemont, v pokrajini Novara. Nastala je po idejni zasnovi italijanskega arhitekta Paola Bertozzija in po želji naročnika – investitorja. Njena glavna značilnost je izvedba delno v X-lam konstrukciji in delno v okvirnem panelnem sistemu gradnje. Leseno konstrukcijo dopolnjujejo številne transparentne steklene površine nepravilnih oblik, ki dajejo hiši poseben čar.

Hiša se razprostira na velikem zemljišču, bivanje v njej pa je zasnovano v dveh nadstropjih. V pritličju, ki je razdeljeno v odprt dnevno – bivalni del s transparentnimi steklenimi površinami ter intimni, spalni del s kopalnico in garderobo. Nadgradnjo bivanja predstavlja mansarda, kjer se »skriva« izjemno elegantna spalnica, ki se preko steklenih površin v celoti odpira na teraso na ravni strehi, njeni pogledi pa segajo daleč v zeleno okolico.  Zelena ravna streha daje zaščito in senco steklenim površinam v pritličju in zunanji terasi, ki povezuje dnevni prostor z dvoriščem. Zunanji finalni sloj predstavlja spoj različnih materialov – lokalnega kamna, lesa, stekla in klasične fasade, ki skupaj tvorijo izjemno eleganco.

"Glavna značilnost je izvedba delno v X-lam konstrukciji in delno v okvirnem panelnem sistemu gradnje. Združuje najboljše iz obeh sistemov."

Hiša je izvedena v sistemu KAGER BIO, kjer uporabljamo izolacijske materiale iz lesnih vlaken, ki s svojimi izrednimi toplotno – izolacijskimi lastnostmi izboljšajo toplotno stabilnost objekta. Sestava elementov zunanjih sten in strehe je zasnovana tako, da kljub visokim temperaturam toplota ne prodre v notranjost in s tem se tudi v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura. Visoko energetsko varčnost zagotavlja še stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo in senčila, s katerimi ščitimo prostore pred osončenjem in pregrevanjem. Ogrevanje in hlajenje stavbe ter proizvodnjo tople sanitarne vode omogoča geotermalni sistem s toplotno črpalko in solarni sistem.

VSI REFERENČNI PROJEKTI

INDIVIDUALNI PROJEKTI predstavljajo neskončnost domišljije. In vsaka, še tako zahtevna specifika se lahko izvede v lesu. Pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Zato brez skrbi, Kager Hiša zna uresničiti vse vaše ustvarjalne zamisli in vizije vašega arhitekta, s poudarkom na skrbno izbranem detajlu.

Zaupajte nam vaše želje!