Bivanje z naravo

VITA NOVA Classic

Za družino v Grosupljem smo ustvarili nov dom, ki ima 135 m2 bivalnega prostora. Središče  pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo in nekoliko umaknjenim delovnim kotičkom. V mansardi se nahajajo spalnica s povezano garderobo, otroška soba, prostorna kopalnica in lep odprt prostor pod strešino, ki je namenjen počitku, gostom ali delu na računalniku.

Prijetno družinsko hišo odlikuje mogočna lesena konstrukcija v svetlih rjavih odtenkih, transparentne steklene površine in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo. Zelo premišljeno je umeščena v zeleno in mirno okolico, ki jo obdaja iz vseh koncev.

KAGER_leseno steklena hisa_Slovenija_03

Sončna arhitektura hiše KAGER

Načelo vsake hiše KAGER je, da čimbolj ekonomično s tem pa tudi ekološko ozaveščeno izkoristimo vse energetske vire – tudi pasivno sončno energijo. Obsežne leseno – steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obračamo iz vzhoda preko juga na zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Nasprotno pa na sever obrnemo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem hiša sama vase lovi toploto, minimalno pa jo izgublja, s čimer so stroški ogrevanja zelo nizki.

"Načelo vsake hiše KAGER je, da čimbolj ekonomično s tem pa tudi ekološko ozaveščeno izkoristimo vse energetske vire – tudi pasivno sončno energijo."

Leseno-steklena hiša KAGER predstavlja zdrav dom z ugodno in prijetno bivalno klimo, ki jo zagotavlja svež zrak, uravnovešene temperature vseh površin, kontrolirano kroženje zraka in obilica naravne svetlobe. Dopolnjuje jih odprt prostor, ki omogoča rast zelenju znotraj in zunaj hiše.

OSTALI REFERENČNI PROJEKTI DRUŽINE VITA NOVA CLASSIC

Zaupajte nam vaše želje!