November 14, 2014 Andrej Pulko

Obisk dijakov in profesorjev Lesarske šole Maribor

Deževen novembrski dan so nam popestrili dijaki in profesorji Lesarske šole Maribor, ki so nas obiskali na sedežu našega podjetja. Predstavili smo se jim na različne načine – od uvodne predstavitve s čim se ukvarjamo, kaj so naši produkti, kako dolgo smo na tržišču, v katerih državah smo zastopani, kaj so naši cilji in usmeritve za prihodnost. Nato smo jim predstavili delo projektantov v projektivnem biroju, kjer so spoznali računalniški program, s katerim projektanti pripravljajo dokumentacijo za proizvodnjo in montažo hiše ter vse ostale obveznosti, ki jih morajo projektanti opraviti, preden se prične priprava hiše v proizvodnji in montaža. Bodočim lesarskim tehnikom smo nato predstavili še delo v proizvodnji, kjer so lahko od blizu videli pripravo hiše za italijanskega kupca.

Kager_Lesarska sola_nov 2014_5

Nazadnje smo jim predstavili še našo usmeritev k okolju prijazni in energijsko nepotratni izdelavi hiš. V podjetju smo namreč s tem namenom namestili na streho skladišča fotovoltaično elektrarno, ki nam omogoča delno pokritje potreb po električni energiji. Poleg sončne elektrarne pa uporabljamo še druge načine pridobivanja energije iz obnovljivih virov. V poletnem času tako poteka priprava tople vode s pomočjo toplotne črpalke, kjer koristimo energijo talne vode, v zimskih mesecih pa skrbi za ogrevanje poslovnih objektov in pripravo tople vode peč na lesne sekance. Vsi lesni odpadki, ki nastanejo med procesom izdelave hiš, se predelajo v lesne sekance in se s tem namenom zbirajo v hranilniku s samodejnim podajalnikom in avtomatskim nadzorom, ki ne zahteva med procesom kurjenja dodatnega nadzora.

Dijakom in profesorjem Lesarske šole iz Maribora se zahvaljujemo za obisk, z veseljem in ponosom smo delili naše znanje in izkušnje z vami!

Zaupajte nam vaše želje!