September 27, 2016 Andrej Pulko

V mesecu septembru smo odprli novo gradbišče v Avstriji, kjer gradimo individualno stanovanjsko hišo, ki jo odlikuje vidna lesena konstrukcija, transparentne steklene površine in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo. Stropno nosilno konstrukcijo zaznamujejo mogočne lesene lege, ki poudarjajo arhitekturno urejenost hiš družine Vita Nova. Široki napušči ščitijo vse izpostavljene lesene dele, dajejo senco steklenim površinam in povečujejo eleganco celotne hiše.

Za družino v okolici Dunaja ustvarjamo nov dom, ki ima 190 m2 bivalnega prostora. Središče  pritličja je odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, ob njem pa se nahajajo še delovni kabinet in prostor za tehniko. Bivanje v mansardi je delno namenjeno intimnim starševskih prostorov, kjer na južni stekleni fasadi spalnico dopolnjuje garderoba in kopalnica. Na severni čelni fasadi sta dve prostorni in svetli otroški sobi, ki jih dopolnjuje še prijeten balkon. Osrednji prostor se odpira vse do strešine, kjer pas steklene strehe daje poseben svetlobni pečat in vpliva na pozitivno razpoloženje.

Hišo iz osnovne lesene konstrukcije in difuzijsko odprtih materialov dopolnjuje vgradnja lesenega stavbnega pohištva iz lepljenega smrekovega lesa s troslojno zasteklitvijo, kar hišo s svojim videzom in energetsko varčnostjo še obogati. Na večje udobje in toplotno stabilnost vplivajo tudi vgrajene zunanje žaluzije, ki omogočajo delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklona lamel pa lahko uravnavamo še količino vpada svetlobe.


Objekt: Individualna stanovanjska hiša
Arhitekt: KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA Classic
Lokacija: Dunaj, Avstrija
Pričetek gradnje:
september 2016
,

Zaupajte nam vaše želje!