August 19, 2016 Andrej Pulko

V majhni hribovski vasici v Občini Cerkno smo odprli novo gradbišče, kjer gradimo leseno-stekleno hišo z garažo. Idejni koncept za hišo izhaja iz družine hiš VITA NOVA Classic, ki nam predstavlja osnovo leseno-steklene gradnje, navzven pa jo zaznamuje klasično umirjena podoba. Odlikuje jo mogočna lesena konstrukcija v toplih barvah, transparentne steklene površine, odprti prostori in leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo. Stropno nosilno konstrukcijo sestavljajo križno lepljene lesene plošče in mogočne lesene lege, ki poudarjajo arhitekturno urejenost hiš družine Vita Nova. Široki napušči ščitijo vse izpostavljene lesene dele, dajejo senco steklenim površinam in povečujejo eleganco celotne hiše.

Za družino v Cerknem ustvarjamo prelep dom, ki bo imel 160m2 bivalnih površin in garažo s prostorom za toplotno tehniko z 52 m2. Središče pritličja predstavlja odprt in svetel dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, ki je s številnimi steklenimi površinami na južni in zahodni strani povezan z okolico. Pritličje dopolnjuje še spalnica za starše, kopalnica, shramba pod stopniščem in utility, ki povezuje stanovanjski del z garažo.

Osrednji prostor se odpira vse do strešine, kjer pas steklene strehe daje poseben svetlobni pečat in vpliva na razpoloženje. Mansarda je namenjena dvema deklicama, ki bosta uživali v prostornih sobah, ki ju bo osvetljevalo vzhodno oziroma zahodno sonce. Njima je namenjena tudi samostojna kopalnica in svetla povezovalna galerija.

Tale VITA NOVA upošteva tradicijo, preveva ljubezen do narave in je hkrati postavljena v sodoben kontekst.


Objekt:

Individualna stanovanjska hiša z garažo


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o. – VITA NOVA


Lokacija:

Cerkno, Slovenija


Pričetek gradnje:

avgust 2016


,

Zaupajte nam vaše želje!