March 31, 2016 Andrej Pulko

Ob koncu poletnih počitnic smo sredi prelepih vinorodnih goric odprli novo gradbišče. Na Bizeljskem gradimo leseno – stekleno hišo, ki je predstavnica naše družine hiš VITA NOVA Classic.

Po želji naročnika ustvarjamo hišo daleč od prometnih cest, mestnega vrveža in stresa, ki ga prinašajo vsakdanje delovne obveznosti. Po dolgih letih službovanja in življenja v Ljubljani, si je naročnik želel, da bi svoje dneve preživljal v hiši, ki je v vsakem trenutku povezana z naravo in išče navdih v njej, srka zunanjo svetlobo in oblikujejo dom, v katerem bo užival vsak trenutek.

Kager Hisa_Bizeljsko_01

Individualnost te VITA NOVE se kaže predvsem z izvedbo celotne fasade z opažem iz vodoravnih impregniranih smrekovih letev. Hiša je izvedena v Kagerjevem sistemu BIO, kjer je sestava elementov zunanjega ovoja zasnovana tako, da kljub visokim temperaturam zunanjega okolja toplota ne prodre v notranjost hiše in s tem se tudi v vročih poletnih dneh ohranja prijetna temperatura. S tem, ko smo uporabili surovino z naravnim prirastkom, pri kateri je energija, vložena za predelavo, minimalna, pa smo poskrbeli tudi za naše okolje. Številne steklene površine s troslojno zasteklitvijo in s pravilno usmeritvijo omogočajo visoko energetsko varčnost, zunanje žaluzije pa zagotavljajo primerno intimnost in preprečujejo pregrevanje hiše v vročih poletnih dneh.

VITA NOVA predstavlja zlitje zunanjega in notranjega sveta. Zajetne steklene površine in njihova združitev z lesenim opažem ponujajo izvrstno povezavo med zunanjim in notranjim bivalnim okoljem. Svetloba preplavi notranjost in ustvari občutek prostorskega razkošja in zračnosti. Povezanost z zunanjim okoljem pričara občutek življenja v stiku z naravo, ki nas vsak dan razvaja z različnimi barvnimi odtenki in doživetji, ki jih prinašajo vsi letni časi.


Objekt:

Stanovanjska hiša


Arhitekt:

KAGER HIŠA d.o.o.


Lokacija:

Bizeljsko, Slovenija


Pričetek gradnje:

avgust 2015


,

Zaupajte nam vaše želje!