Hiše Kager, natančne na milimeter

Predstavljamo vam zgodbo gospoda Andrea Erbette, inženirja v letalski industriji, ki od meseca maja s svojo družino živi v Kagerjevi hiši v kraju Boca, v pokrajini Novara, v Italiji.

Famiglia Erbetta_Boca

»Smo štiri-članska družina z dvema  otrokoma. Živeli smo v stanovanju, ki je bilo zgrajeno pred desetletji, neprijazno in s slabo razporeditvijo.  Odločili smo se, da si zgradimo nov dom, ki bo udoben, prijazen in energetsko učinkovit.

Bili smo že v zaključni fazi pogajanj z gradbenikom, ko se je izkazalo, da je nezanesljiv partner; zadnji trenutek sem se odločil, da z njim ne bom sodeloval in ponovno začel iz nič. Ampak smo imeli ob tem težavo s časovno razporeditvijo in hitrostjo izvedbe, saj smo se pred tem natančno pripravili za prihodnjo selitev s strogim časovnim okvirom.

Ne samo, da nas je podjetje Kager rešilo vseh predhodnih težav, ampak se je celo izkazalo, da so hitrejši kot kateri koli drugi možni izvajalec, predvsem pa natančni na milimeter. Gradnja se je začela novembra 2013, maja 2014 pa se nam je že uspelo vseliti v novo hišo”.

VEČ

Čeprav sprva nisem dajal posebnega poudarka na gradbeno tehnologijo montažnih hiš in na uporabo lesa kot gradbenega materiala, nas je tehnologija Kager izjemno pozitivno presenetila: predstavlja namreč neverjetno udobje bivanja. Predhodno stanovanje je bilo polno toplotnih mostov, bila so območja, ki so bila  ali zelo vroča ali zelo mrzla, medtem ko ima nova hiša izjemno toplotno stabilnost. Da ne omenjam stroškov za ogrevanje, ki so se drastično zmanjšali in majhnega vpliva na okolje.

Pri gradnji novega doma se investitorji soočamo z izjemno zahtevno in drago naložbo, zato so občutki varnosti, zanesljivosti in  kontrola stroškov  odločilni elementi, s katerimi smo mi bili izjemno zadovoljni. Kot tudi priložnost, da smo sami sodelovali pri projektu. Na začetku sem se bal, ker ni bilo nobenih omejitev pri konstrukciji ali pri estetskem oblikovanju, izdelavi oken, vrat, senčil, ki so sledila; sodelovanje ti daje resnično neverjetno estetsko in ustvarjalno svobodo.

Zdaj, ko živimo v hiši že nekaj mesecev, lahko rečem, da je hiša Kager lepa, praktična, primerna za otroke in izjemno prijetna. Ekipa podjetja se je izkazala na vseh nivojih; ne le med izdelavo ocen (stroški se niso povečali zaradi napačnih ocen), ampak tudi v času gradnje z neverjetno hitrostjo in natančnostjo ter tudi v poprodajnih storitvah: za vsako malo potrebo, so se odzvali tudi po dokončanju del, brez stroškov, z veliko hitrostjo in zanesljivostjo.

Naša hiša Kager je vsekakor v ospredju: ima napredno tehnologijo, visoko energijsko učinkovitost, izjemno bivalno udobje, nobene vlažnosti in temperaturnih nihanj. In poleg tega, nismo imeli občutka tesnobe, ki se vedno pojavi pri kupcu, ker nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi nepričakovanega.  Kager je pripravil ocene, ki niso zrasle v času izvedbe, ampak so bile točne. Bili so zanesljivi, pravočasni in razpoložljivi po izvedbi, ki je bila na najvišji ravni. Res, pozitivne izkušnje v vseh vidikih, ki vam jih priporočam brez kakršnihkoli zadržkov.«